Visie op de binnenstad in 2040

De binnenstad van Utrecht is een plek waar alles samenkomt: wonen, werken, winkelen, studeren, uitgaan en ga zo maar door. Dat maakt de binnenstad aantrekkelijk. Maar soms schuren die functies en zitten ze elkaar (deels) in de weg. Daarom moeten we keuzes maken...samen!

Samen keuzes maken voor de toekomst

De komende jaren groeit de stad en daarmee neemt het gebruik van de binnenstad verder toe. De historische binnenstad en het stationsgebied lopen meer en meer in elkaar over als 1 groot centrum, 1 binnenstad, om al die activiteiten een plek te kunnen geven. Voor de toekomst moeten er daarom keuzes gemaakt worden. Dat doen we samen. Daarom maken we met bewoners, ondernemers en andere betrokkenen het toekomstbeeld van de binnenstad. Dit noemen we de omgevingsvisie, deelgebied de binnenstad. Hiermee bepalen we welke keuzes we nu gezamenlijk voor de toekomst maken.

Om welk gebied gaat het precies

Deze omgevingsvisie gaat over de historische binnenstad. Voor veel Utrechters is dat het gebied binnen de singels. Maar in deze visie houden we ook rekening met de ontwikkeling van de stad als geheel en kijken we naar de verbindingen met de omliggende wijken. Zeker omdat we in de omgevingsvisie Binnenstad 2040 ver vooruitkijken.

Proces

In juni en juli 2020 hebben we via onze website en online groepsgesprekken met bewoners en ondernemers gesproken over de denkrichtingen voor de omgevingsvisie binnenstad. We verwerken nu alle opgehaalde informatie tot een 1e versie van de omgevingsvisie. We willen deze in januari voorleggen aan het college van burgemeester en wethouders. Begin 2021 horen we graag wat u ervan vindt. De gemeenteraad kan dan voor de zomer een besluit nemen.

Planning

Wat gebeurt wanneer?
wanneerwat
januari 2021college neemt een besluit
februari en maart 2021inspraak
april tot en met juli 2021gemeenteraad neemt een besluit

Volg ons

Praat mee en volg het laatste nieuws via ons twitteraccount @UBinnenstad2040. Of meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Hulp en contact Binnenstad 2040

Telefoon

14 030

E-mail

binnenstad2040@utrecht.nl