Groene wijk Vleuten-De Meern

Met 'groen' bedoelen we het openbare groen, zoals groenvoorzieningen in de straten, maar ook de plantsoenen, de parken, het water en het landelijke gebied buiten de bebouwde kom.

De groene uitstraling van de wijk en het omliggende landschap zijn kenmerkend voor Vleuten-De Meern. Ook het groen in uw tuin draagt daar aan bij.

Groeiende stad

Het aantal inwoners in de gemeente groeit. Het gebruik van het groen neemt dus toe. Bewoners gebruiken groen voor:  

  • elkaar ontmoeten
  • wandelen en genieten van de natuur
  • lezen of in de zon liggen
  • sporten en bewegen
  • picknicken

Lees meer over groen in de woonomgeving

Máximapark

Steeds meer mensen spreken in de parken af om elkaar te ontmoeten, dat is een duidelijke trend. In het Máximapark gebeurt dit al veel. Bewoners van Vleuten-De Meern vinden het Máximapark 'fantastisch!', blijkt uit gesprekken. Belangrijk is dat het park niet te druk en te vol wordt. Groen, sfeer en gezelligheid staan voorop.

Lees meer over Máximapark

"Het Máximapark moet een bekende plek worden, maar er hoeft niet elke week een evenement plaats te vinden."

Haarzuilens en omgeving, buitengebied

Rondom de stad is groen natuurlijk ook belangrijk. Vleuten grenst aan het buitengebied, een gebied dat wijkbewoners heel erg waarderen, daarom willen zij dat dit gebied makkelijk te bereiken is. Hiervoor zijn goede verbindingen vanuit de wijk en andere delen van de stad naar het buitengebied cruciaal. Bijvoorbeeld veilige fietspaden.

Tegelijk is het buitengebied, met name Haarzuilens, belangrijk voor het toerisme. We verwachten dat steeds meer mensen Haarzuilens gaan bezoeken.

Lees meer over Haarzuilens en omgeving

Water

Het water en het groen in de wijk horen bij elkaar. Zowel het water als het groen worden gebruikt door mensen en dieren.

Het open water in de wijk is nodig voor de afvoer van grote hoeveelheden regenwater. Vanwege de klimaatverandering is dit steeds belangrijker. Ook zorgt het water voor verkoeling in tijden van hitte. Hoe meer water en groen in de buurt, hoe minder heet de omgeving aanvoelt.

Lees meer over water

Kaart met de grote groene gebieden

Hulp en contact Omgevingswet en omgevingsvisie

E-mail

omgevingswet@utrecht.nl

Telefoon

14 030