Mogelijkheden voor initiatieven in Vleuten-De Meern

Heeft iemand een initiatief voor de wijk? Bijvoorbeeld een gebouw verbouwen tot appartementencomplex of een café starten. Dan de initiatiefnemer dit aangeven bij de gemeente. De gemeente kijkt of uw initiatief past in de wijk. Dit doen we door het te toetsen aan het omgevingsplan (bestemmingsplan) en de omgevingsvisie.

Hoe toetst de gemeente initiatieven?

De omgevingsvisie is de basis voor het omgevingsplan (bestemmingsplan). De gemeente toetst ook de eigen projecten aan de omgevingsvisie. In de omgevingsvisie staat wat waardevol is in de wijk. Bijvoorbeeld een groene omgeving, aandacht voor ouderen of een kindvriendelijke omgeving. In het omgevingsplan en bestemmingsplan zijn de locaties hiervoor en het gebruik van de gebouwen juridisch vastgelegd.

Kaders, ambities en stappenplan bij initiatieven

Een initiatiefnemer kan door de kaders en ambities die in de omgevingsvisie staan een snelle indruk krijgen van de onderwerpen die we belangrijk vinden in de wijk. De ambities vertellen wat de gemeente graag wil verbeteren aan de wijk. De kaders maken duidelijk waaraan een initiatief moet voldoen.

Bekijk de kaders en ambities

Het stappenplan geeft een indruk van wat een initiatiefnemer moet doen en wat hij of zij van de gemeente kan verwachten.

Ga naar het stappenplan