Volksgezondheidsbeleid 2019-2022, Gezondheid voor iedereen

De gemeente wil dat iedereen gezond kan leven in onze stad. Hoe de gemeente daar de komende jaren mee om wil gaan, staat in de nieuwe nota volksgezondheid, Gezondheid voor iedereen.

Het verbeteren van gezondheid vraagt om een gezamenlijke inspanning van iedereen in de stad. Gezond Stedelijk Leven voor alle Utrechters is daarin de ambitie. Utrecht is een groeiende stad. Dat biedt kansen maar ook uitdagingen voor de gezondheid van Utrechters. Hoe de gemeente daar de komende jaren mee om wil gaan staat in de nieuwe nota Volksgezondheid ‘Gezondheid voor iedereen’. We hebben de nota op 6 juni 2019 aan de gemeenteraad aangeboden. De gemeenteraad stelde op 17 oktober de nota vast met aantal wijzigingen. Deze wijzigingen verwerken we binnenkort op deze website.

Bekijk de nota Volksgezondheidsbeleid 2019-2022, Gezondheid voor iedereen

Gezondheid is van grote waarde. Niet alleen voor mensen persoonlijk, maar ook voor een stad als geheel. Het gaat goed met de gezondheid van Utrechters. Toch zijn er nog steeds verschillen in gezondheid tussen wijken en tussen groepen mensen. En die verschillen wil de gemeente verkleinen. Door aandacht te geven aan Utrechters die iets anders, meer of extra nodig hebben om zich gezond te voelen.

Gezondheidspact

Het Gezondheidspact Utrecht wil mensen inspireren een bijdrage te doen, samen te werken en van elkaar te leren op gebied van gezondheid. Want met alle energie, kennis, professionaliteit en initiatief die in de stad beschikbaar is, zijn wij eigenlijk 1 groot team dat werkt aan een prettig en gezond leven voor iedere Utrechter. Het Gezondheidspact Utrecht is een initiatief van de afdeling Volksgezondheid van de gemeente Utrecht en adviesbureau Raedelijn om het samenwerken aan een gezond stedelijk leven voor iedereen te stimuleren.
Lees meer op Gezondheidspactutrecht.nl 

Hulp en contact Gezonde leefomgeving

Telefoon

14 030

E-mail

volksgezondheid@utrecht.nl